Två bröd och 54 kakor.

24 februari, 2016

Eftersom vi springer i stort sett varannan dag blir det tid för annat de kvällar vi inte är ute. Idag passade jag på att baka kakor eftersom det är min tur att bjuda på fredagsfika den här veckan. Jag bytte arbetsplats precis innan jul så nu kan jag passa på att baka sorter jag tidigare bjudit på på mitt gamla jobb. Dessa kakor är favoriter hemma hos oss, chokladkakor med dumlekolor i. Kan inte bli fel :) Receptet hittar du här, på Jennys matblogg Denna blogg är fantastisk när man vill ha nya tips på maträtter eller smarriga kakor. När jag ändå var igång med bakandet passade jag också på att slänga ihop två bröd. I det här hushållet försöker vi baka eget bröd så ofta det går. Vi har haft en dipp vad gäller brödbak ett tag men nu känner jag att det finns inspiration och ork till det igen. Att baka är ju egentligen inte jobbigt. Att säga att det tar tid är en ganska dålig ursäkt eftersom degen sköter sig själv dem mesta tiden. Jag brukar baka på de mjölsorter vi har hemma. Oftast köper vi hem lite olika sorter, durum, graham och rågsikt blandat med lite andra spännande påsar vi hittar i butikshyllorna. Det viktigaste är att ha ett bra vetemjöl med hög proteinhalt, typ Manitoba cream eller vetemjöl special, hemma. Och så ser jag till att knåda degen i assistenten minst 10 minuter för att få spänstiga och goda bröd. Jag brukar baka surdegsbröd också men det är en helt annan historia. Men nu, nu blir det en kopp te och smörgåsar men knaprig, hård skorpa toppade med bregott och en god ost. Mums!!

Imorgon blir det intervaller. Det längtar jag efter!

//Linda

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!