Huvud, axlar, knä och får!

25 februari, 2016

Ledig från jobbet idag men det betyder inte ledig dag! Klev upp vid sju för hinna med en timmes promenad med hunden. Snackade lite med den här bruden längs vägen!

Det var lite småkyligt men riktigt fint ute, väldigt dimmigt när solen gick upp. Varje gång jag går en promenad tidigt tänker jag att det borde man göra varje ledig dag. Men ofta är ju sängen rätt skön på morgonen…

Drog till stan för att träffa tjejen jag ska hålla utomhusträning med i vår, och la upp lite planer för vårens pass. Passade på att köpa lite nya löpargrejer när jag ändå var i stan, bla ett par nya skor. Bilder kommer!

Dagens träning bestod av ett ryggpass på gymmet. Jag jobbar mycket vid datorn och har framåtroterade axlar, som många andra. De flesta skulle må bra av att tänka på sin hållning och av att träna upp styrka och rörlighet i bröstryggen. Det mesta vi gör idag gör vi med armarna framför kroppen, vi jobbar framför dagtorn, kör bil, kollar på telefonen mm. Även löpningen kan bli sämre när axlarna inte sitter där de ska, då är framför lodlinjen som går från örat genom axel, höft, knä och fot. Med axlar som sticker fram kommer man inte att få till rätt rörelser med överkroppen. så känner du igen dig så jobba upp styrkan i bröstryggen!

Efter lite uppvärming på crosstrainer och lättare vikter första seten blev dagens pass:

Latsdrag med roddhandtag

Stående rodd med stång

Enarms hantelrodd

Omvända flyes med hantel, en av mina absoluta favoritövmingar!

Jag tycker att jag får bättre kontakt med latsen med ett roddhantag jämfört med ett brett grepp.

Gilla:

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!