Urban Mile Stockholm

2 mars, 2016

Första utmaningen är bokad! Så himla kul!

URBAN MILE STOCKHOLM är mer än bara ett lopp. 

Urban Mile Stockholm är ett välgörenhetslopp till förmån för Barncancerfonden. 

I Urban Mile finns ingen officiell bana eller tidtagning. Urban Mile kan snarare beskrivas som ett modernt flashmoblopp. Och man springer inte själv utan i team om två - för delad glädje är dubbel glädje.

Lagen blir utmanade att planera den optimala rutten genom stadens gator och torg. Istället för en officiell bana finns det ett antal check points. Vilken väg man väljer och i vilken ordning man tar dem är helt upp till laget. Det lag som först är tillbaka i start/målområdet med rätt lösenord från de olika check points är vinnare av Urban Mile. 

Loppet genomförs en fredagkväll och på så sätt skapas mer fest kring arrangemanget och ett stort Urban Mile After Run Party!

Det finns två rutter på ca 5 km och ca 10 km. Hur långt man i verkligheten springer beror helt på hur man planerar loppet och hur man tar sig till de olika Check Points.

Varje lag får ett race PM som inkluderar kartan, nummerlapp, information och digital goodiebag som läggs upp för nedladdning 24 timmar innan loppet. Sen är det upp till varje lag att planera den optimala rutten. Använd linjal, Google Maps eller grym lokalkännedom. Det här kommer innebära vissa utmaningar eftersom både jag och min teamkompis helt saknar talang för att hitta. 

Vill ni följa oss? Vi heter Team "Vilse i pannkakan". 

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!