Tidig långrunda.

27 februari, 2016

Idag gav Mia och jag oss ut kl 9.30 och brände iväg ett pass på 14 km. Redan före kl 11.00 var vi klara men helgens träning. Så skönt.!! Vi försöker springa i skogen på helgerna så att vi kommer bort från asfalt och tråkig trafik. Idag sprang vi ner mot Kyppesjön och vår förhoppning var att snön hade smält lika mycket på skogens vägar som på villagatorna. Tji fick vi! Grusvägen i skogen var väldigt isig och knölig så vi fick trippa fram försiktigt i 4 km. Resten av passet gick på asfalt och där var det ingen snö kvar. Hur som helst kände vi oss båda väligt pigga och fräscha idag. Annat var det i torsdags då Mia inte var alls i form och stackarn fick kämpa järnet för att ta sig runt den 5,5 km långa runda vi var ute och kutade. Men så där är det ibland. Kroppen är vissa dagar inte med utan mot en. Jag tror det för kvinnors del stavas hormoner.

Under två veckors tid har vi sprungit varannan dag. Förutom löpning kör jag extra styrka hemma med hjälp av kettlebells, 8 kg, 12 kg + 16 kg har jag hemma. Jag har aldrig tränat på gym och har däför ingen bank av egna övningar jag kan ta till men nu har jag hittat flera inspirerande instruktörer som kör pass via Youtube. Det är fantastiskt bra. Och gratis!

Dagen här hos oss är solig och härlig. Min dotter har tagit ut lite dynor på altanen och ligger där och pysslar. Den 27 februari! Nu har båda barnen dess utom kompisar här, mannen och jag planerar årets odlingar och vi röjer i växthuset och i uterummet. I växthuset var det över 20 grader när vi öppnade upp där för att flytta ut lite plantor (bl a sparris) som stått i krukor i vårt uterum. Snart startar odlingssäsongen på allvar! 

//Linda

 

Gilla:

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!