Härligt med en seger i premiären!

28 februari, 2016

Igår gjorde jag premiär debut för säsongen. Ett inomhus marathon i Tybblelundshallen, Örebro skulle springas. Jag har haft en fotskada som har gjort att jag har inte kunnat springa på 6-7 veckor. Så med ungefär 1 1/2 veckas löpning i benen så for jag till Örebro. Jag hade stor chans att vinna tävlingen samt att vinna hela marathonserien, tre lopp som räknas ihop, samt dom jämnaste marathonloppet. Åkte till Örebro med ganska tomma förutsättningar och med ett hopp att foten skulle kännas bra.
Kom till arenan med 2h till start och förberedde mig. Snackade med lite folk som började värma upp. Foten gjorde sig lite påmind och jag satte mig och cyklade som uppvärmning istället.

Ställde mig på startlinjen och tog direkt kommandot i damklassen. Öppnade i ett högt tempo, ganska lite för högt tempo men ändå. Jag öste på. Fick order av Hasse och Peter att sänka tempot. Jag låg alldeles förhögt. Dom hade rätt. Jag sökte tempot och åt och drack vid jämna mellanrum. Efter 40 min hade jag varvat alla damer ett antal gånger och jag insåg då att jag skulle vinna om ingenting drastiskt skulle hända eller ske. Höll jag bara ihop så skulle det vara lugnt. Fick vid jämna mellanrum hålltider hur jag låg till samt bra support av Hasse med dryck och näring.

När jag som mest behövde lite pepp så dök Carina, min sjukgymnast, hennes son och Karin upp. Fick åter ny energi och kunde springa mera avslappnat och fokuserade åter igen på tävlingen. Tack!! Dom var kvar en stund. Jättekul!!
En stund efter dom hade åkte dök nästa hejarklack upp. Kerstin, Lillis, Camilla och hennes dotter. Så himla kul! Fick återigen välbehövlig energi och ny pepp. Lyckades hålla ihop loppet bra och foten höll men den kändes lite. Kunde till och med spurta på dom två sista varven. Vid målgång gjorde jag en vurpa, vet inte riktigt vad som hände... Måste ha snubblat på mina stora skor....fniss...... Skrapade i knäna men det är bara att bita ihop. En välbehövlig dusch och sen var det prisutdelning. Fick efter den skjuts av Lillis och Kerstin hem. TACK!!
Jag vann själva tävlingen på tiden 3:27. Snittfart 4:54 min/km.
32 min före damtvåan och 1,19h före damtrean. Kom 4:a totalt med herrar inräknat.
Jag vann också hela marathonserien! Vann den första i nov på 3:17h, andra i dec på 3:27h och nu den tredje 3:27h. Jämna tider.
Nu är det bara att ladda om inför nästa tävling. 6h i Skövde om 2 veckor. Hoppas på en snabb återhämtning!

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!