Sjukgymnast-besök

29 februari, 2016

Var på återbesök för axeln idag hos sjukgymnast Mårten, vi skulle även kolla över mitt krånglande knä för att se om några mirakel kan inträffa.

Axlarna var mycket bättre, stor skillnad i positiv bemärkelse över skulderbladets rörelse så det var bra. Där ser man vad bra hållning kan göra. Däremot bakläxa för min oerhört sparsamt utförda triggerpunktsmassage. Fick lite tips där så nu är det skärpning. Inga träningsförbud och kan gå på med lite tyngre övningar för axlar och skulderbladen.

Knät då? Ja, det är som vanligt. Det tål att mortlas, spännas, böjas och pressas.
Men. Och ett stort men. Det beter sig som ett löparknä och enligt Mårten är det nog det. Ett långdraget sådant. Tre år snart. Och ett aggressivt; när det väl kommer är det färdigsprunget. Jag avundas de som kan känna av sitt knä i nån mil; jag kan inte ens springa en kilometer med problemet när det dyker upp.
Jag är tveksamt positiv, nu har jag något att arbeta mot/för. En rehabplan, något att följa och utvärdera.

Alltsom allt kommer rehab se ut såhär länge framöver:
Varje dag: höftträning med gummiband, foam-rolling, stretch, mobilisering av IT-band, så långt det går ihop med övrig träning.
Efter löpning: Axelrehab med samma övningar som tidigare.

Jag kommer alltså rehaba fler timmar/vecka än medelsvensson motionerar. Hoppas det ger något.

Bilden nedan föreställer tejpningen som Mårten satte, hoppas frun kan sätta den ungefär lika bra så kommer iallafall den delen bli bra.

Gilla:

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!