Vad glad jag blev

1 mars, 2016

Efter testrundan i lördags har kroppen svarat fint. Allt åt rätt håll. Två dagar med ytterligare helvila för att inte paja något har jag gett mig.

Idag ville jag dock testa igen. Det blev en 5k runda på lunchen i strålande sol utmed Göta kanal. Toppen feeling - hurra så jag längtat efter denna känsla. 5,54/k som medelfart med farthöjning varje kilometer. Medelpuls på 155. På min löpklocka (Garmin Fenix3) ser jag också performance condition. När jag springer: "analyserar funktionen för prestationsförhållande ditt tempo, din puls och pulsvariabilitet för att göra en realtidsutvärdering av din förmåga att prestera i relation till din genomsnittliga konditionsnivå. Värdet på prestationsförhållandet går från -20 till +20. Efter de första 6 till 20 minuterna av aktiviteten visar enheten ditt resultat för prestationsförhållande. Till exempel innebär en poäng på +5 att du är utvilad, pigg och har kapacitet för en bra löprunda". Den visade idag på +10 under hela turen och även när jag var klar! Ett faktiskt kvitto på den känsla jag hade. Detta har jag längtat efter må jag säga.

Som hösten och vintern varit törs jag dock inte ropa hej ännu men idag är jag glad. Inte ivra iväg nu utan en runda i taget. Kanske hinner jag nu få till lite bra träning inför Lidingö Ultra 50k den 8/5 så jag kommer runt och kan hålla undan för repet.

Löp väl och var rädd om dig

Gilla:

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!