15km lycka!

2 mars, 2016

Helt plötsligt verkar allt ha lossnat och det går fort utan någon större ansträngning. 15km stod på gårdagens schema och ska väl erkänna att jag inte var helt sugen på att ge mig ut. Första 2 km var sega som vanligt, jag behöver en stund på mig för att komma igång. I början är huvudet fullt av negativa tankar om hur jobbig det är, men efter ett tag tvärvänder humöret och plötsligt älskar jag att springa!

Hade bra tryck hela vägen och jag blev aldrig direkt trött, härligt! Finns inte mycket som slår känslan av att klarat av ett rejält träningspass och dessutom vara rejält nöjd med passet! Ofta är jag missnöjd efter ett pass, att det var för kort, att jag kunde tagit i mer osv. Antar att det kommer ifrån att man ställer för stora krav på sig själv. Ska försöka se det positiva i träningen framöver och inte lägga tyngd vid det jag inte var helt nöjd med. Fast jag måste ju ändå reflektera över varför jag inte är nöjd så kan man justera nästa pass, eller förväntningarna på nästa pass, så att man får ett upplägg man gillar! Men just nu är jag inne i ett skönt "flow" som jag hoppas ska stanna länge!

Det känns som att det här löparåret kan bli riktigt bra! Nu måste jag bara tänka mig för och inte förivra mig och öka på distanserna för snabbt eller springa snabbare än planerat på intervallerna. Jag ska hålla mig till min plan och låta det ta tid att nå de långa distanserna. Jag har verkligen lärt mig av mina misstag och kommer inte att göra samma igen...

Eftersom höstens träning kom av sig pga min muskelbristning så ligger jag efter den plan jag hade i höstas, och jag tänker inte stressa för att komma ikapp. Av den anledningen har jag inte heller anmält mig till något ultra nu på våren, även om jag älskade att springa Lidingö Ultra! Fösta tävlingen för året blir därför inte förrän i början på juli, Lurs Backyard Ultra. Målet för i år är ju Ultravasan 90 och än så länge så känns det som att det är gott om tid dit. Men tiden går fort så snart kommer jag att ha panik!

Nackdelen med att springa med hund när det är lera...!

Gilla:

Senast bloggat

Inga aktuella bloggar hittades.

Gilla Allt om Löpning på Facebook!