Träning och spekulation, en fin kombination

3 mars, 2016

För några dagar sedan fick jag syn på en löpresereklam med titeln "Lönsam träningsresa". Den vände sig till folk "som gillar både aktier och att motionera". Arrangörerna utlovar en unik resa som innehåller både aktieutbildning och flera olika träningspass. Det finns säkert människor som gillar idén, men själv är jag skeptisk. Att investera eller spekulera i aktier är inte något jag taggar på.

Däremot gillar jag att spekulera kring min träning. På något vis är det nästan halva nöjet.

Till exempel så tycker jag att det är en trevlig sysselsättning att bläddra i Intervallguiden av Marcus Nilsson när jag söker efter inspiration inför kommande intervallpass till mitt träningsschema. Där finns hur många bra tips som helst, inklusive några mycket smidiga tabeller som är till bra hjälp när man ska försöka uppskatta lämpliga träningsfarter.

En liknande tabell som jag använder ibland är Jack Daniels VDOT. (Nej, det har ingenting med whiskey att göra. I denna artikel på Runner's World från 2005 kan du läsa precis vad det handlar om.)

I ärlighetens namn brukar jag mest springa på känsla när jag väl är ute, men på löpbandet är det lättare att hålla sig till mer strikta farter. Och så är det ju roligt att snickra på olika upplägg.

Den här veckan blir det färre träningspass än vanligt. Istället lägger jag fokus på att hänga med familjen och så får jag ladda om för en ny bra träningsvecka efter sportlovet. På kvällarna kan jag passa på och ägna mig åt att läsa löpartidningar och spekulerande kring min träning framöver.

Taggar

IntervallerintervallguidenJack DanielsMarcus NilssonträningsschematräningsuppläggVDOT

Gilla:

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!