Berga by till Smågan

6 mars, 2016

Nu är jag uppe i Sälen. Jag har åkt Vasaloppet några gånger men i år ska jag kolla på från sidan, det är lika kul det! Pappa, min man och en kompis åker och dem ska jag heja på och vara support åt. Kommer att stå strax innan krascharbacken i Risberg med lite extra valla och energi.


Idag skulle de upp till Smågan och prova skidorna men jag bestämde mig för att springa dit och testa första biten på Ultravasan. Skickade med en påse med ombyte i bilen, och så släppte de av mig vid Vasaloppsstarten. 


Det börjar med ca 3 km med ganska bra stigning, men inte alls så som Vasaloppet börjar utan mycket snällare tycker jag. Man springer ju inte i Vasaloppsspåret utan man följer vägen till Smågan. Fullt springbart hela vägen. Sedan blev det rätt platt men man kommer inte få många meter gratis fram till första kontrollen, som är 9km från start. Det känns skönt att ha testat första backen, nu behöver jag inte vara rädd för den!Visst går det rejält uppför i början men jag tror inte att jag ska behöva gå i de här backarna för att spara på kroppen till senare, så branta var de inte! Det som blir viktigt för mig att tänka på är att inte bli för ivrig i starten och starta i ett för högt tempo. Utan ska försöka hålla ett lugnt och jämt tempo uppför backarna, och sedan inte släppa på för mycket när det planar ut. Jag kommer att behöva hålla lite koll på mig och försöka hålla igen till en början, nio mil är långt!Mötte upp de andra i Smågan, bytte om och åt sedan lunch på Sixten Jernbergs museum. Supergod mat och intressant att se hur han tränade och tävlade. Han stod på pallen i 71% av sina 400 starter, finns nog ingen som kan upprepa det idag!

Gilla:

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!