Sviten är bruten.

6 mars, 2016

Utanför fönstret vräker snön ner. Typiskt marsväder. Jag och Mia har ju sprungit varannan dag i två och en halv vecka. Det känns jättebra att få den kontinuiteten och jag känner att kroppen har stärkts av alla pass vi har kört. Min core är starkare och därmed har också min hållning blivit bättre. Nu är sviten bruten för min del, Mia har fått springa själv i helgen. I fredags packade nämligen familjen in sig i bilen och åke ner till Halmstad. I november köpte vi biljetter till Mello, 2:a chansen och nu i helgen var det så äntligen dags!! Det var två väldigt förväntansfulla barn som vaknade igår morse. Dolly Style-skylten var färdig, kläder omsorgsfullt valda annat blingbling som hör mello till var fixat. Vi har aldrig förr varit på något liknande evenemang med barnen så detta var oerhört spännande för dem. Melodifestivalen live levde verkligen upp till förväntningarna! Vi kommer att boka biljetter igen ett annat år. Nedan ett bildcollage från eftermiddagen. Efter showen var barnen så exalterade att vi var tvugna att gå ut på en lång promenad. Vi gick då ner till Östra stranden, vår sommarstrand. På semestern åker vi alltid ner till Halmstad eftersom svärföräldrarna har stuga där. Min man och jag har även bott i Halmstad i många år så det känns lite som att komma hem. Så här års är Östra stranden väldigt ful. Den är full av svart tång som ligger i drivor och sanddynorna är sönderblåsta av höstens och vinterns stormar. Det är nästan svårt att förstå att om fyra månader är där fullt av sommarliv. Jag har väldigt svårt att träna på morgnarna men på sommaren försöker jag komma upp och ta en morgonpromenad och då går jag alltid längs stranden. Klockan 8.00 på sommaren är stranden full av hurtiga människor som glatt hälsar på varandra!

Vad händer nu då? Planen är att ladda för några millopp längre fram i vår. Förra våren sprang Mia och jag UT-milen i Ulricehamn och det kommer vi nog att göra i år också. Andra lopp som är intressanta är Simlången runt utanför Halmstad och Slottslopet som går i Gräfsnäs utanför Alingsås. Vi får väl se hur det går att synka kalendern "familjeliv" med kalenden "lopp-jag-vill-springa-i-vår". Ambitionen är nu att springa tre-fyra gånger i veckan och köra lite tyngre styrkepass hemma. Vi ska köra mer intervaller och längre långpass, helst mer än 15 km. Mia ska vara med i Göteborgsvarvets seedningslopp nästa helg och jag följer med som support. 

Tre dagar vila får räcka så idag ska jag simma med sonen medan dottern är på simskola och i kväll tränar jag styrka hemma. På tisdag kör Mia och jag löpning igen!

//Linda

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!