Vasaloppet

7 mars, 2016

Hemma igen efter en fantastiskt rolig Vasaloppshelg. Min man Emil, pappa och kompisen Jonas skulle åka och jag var med som chaufför och support. Älskar att se Vasaloppet från sidan!

Klockan ringde 03.00 på söndag morgon, var inte jobbigt alls att kliva upp. I med frukost och så iväg till starten, vi var där runt 20 över 4 skulle jag tro. Redan då var det en del kö i fållorna och jag tog makens skidor och köade så fick han sova i bilen nån timme till. Han startade i led 4 och där fanns många trevliga att prata med så tiden gick fort. Strax innan 5.30 kom Emil och tog sina skidor och gick in i fållan när de öppnade. Efter det blev det till att äta lite till för dem och sova nån timme i bilen innan det var dags att gå till start. 

Det är mäktigt att stå och se alla åkare dra iväg, men i år åkte jag iväg med bilen innan starten hade gått för att inte fastna i trafiken. Åkte bort till Krascharbacken strax innan Risberg, vi hade bestämt att jag skulle stå på toppen med extra stavar och lite dricka. Medan jag väntade där kom en helikopter och landade på fältet mittemot. Är ju en dröm att få följa Vasaloppet från helikopter!

På samma ställe som mig stod även många elitteam med massor av stavar och dricka till sina åkare. Kul att se deras aktivitet och planering innan eliten drog förbi. Kan inte förstå att de kan åka så fort!

Emil drog förbi tidigt och verkade pigg, tog nån timme till innan pappa och Jonas dök upp. De båda fick tyvärr bryta senare, Jonas pga en bråkande rygg och pappa för att bindningen gick sönder. Helt plötsligt hade stod skidan kvar i spåret och bindningen satt kvar på skon!

Jag åkte mot Mora för att se Emil gå i mål, men det gick inte snabbt och jag hann dit bara nån halvtimme innan honom. Men hann se hans målgång, 6.02 och medalj! Stolt fru! 

När jag stod där vid målgången kunde jag inte låta bli att tänka på att i augusti är det min tur att ta mig under målportalen. Ser fram emot det riktigt mycket. Finns ju en medaljtid även på Ultravasan, det hade varit riktigt kul om man kunde fixa det! Får se hur det utvecklar sig under våren...

Gilla:

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!