Fredag - igen!!

11 mars, 2016

Det är ju fantastiskt att fredagar finns. Även att de återkommer med sådan regelbundenhet. Underbart! På vårt matbord kommer det idag att stå hembakad pizza toppad med tomat och mozzarella, ruccola och lufttorkad skinka. Pricken över  "i" blir en skvätt balsamicocreme. Ungefär så här tänker jag att den ska bli. Gott gott i gott gott!! Vi gör degen riktigt tunn och så brassar vi alltid på med högsta ugnstemperatur när vi bakar pizza. Vi lägger pizzan på en uppvärmd plåt, då blir botten så där knaprig och god. Nästan som knäckebröd.

På mitt kontor på jobbet finns ett höj/sänkbart skrivbord, som alltid är i ståläge, och en kontorsstol som jag aldrig använder. Jag funderar på att ställa den i ett förråd. Kan ju hämta den om jag vill sitta. Jag kan lätt blir lite fixerad och stressad av stegräknare men nästa vecka ska jag banne mig använda en. Jag springer omkring ganska mycket så det ska bli intressant att se hur många steg jag får ihop under en arbetsdag.

I tisdags sprang vi 8 km. Jag gjorde ett dumt val och tog på mig Icebugg-skorna. I våra backar var det mycket snö men så fort vi kom ut från villaområdet var det fri asfalt på gatorna. Vi höll ett lugnt tempo men att springa med Icebuggs på asfalt är inte roligt. Och som det låter sen! Man kommer inte smygande direkt. Vis av detta snörades de vanliga skorna på när vi körde gårdagens runda, vilken skillnad! Hoppas att den sista snön har fallit från himlen. Vi vill ha torra gator - NU!

Den här helgen ska min löparkompis springa ett av Göteborgsvarvets seedningslopp, jag ska följa med och ropa HEJA HEJA! Att åka till en tävling men inte springa själv känns alltid konstigt. Tävlingsmänniskan i mig drar igång där bakom avspärrningarna vid startfållan. I takt med att tiden närmar sig för att startskottet ska avfyras stiger pulsen. Benen står och hoppar, andningen blir flåsig och ögonen stirrar. Jag vill också iväg!! Nu ska jag heja fram Mia så att hon hamnar i en bra startgrupp då hon i maj springer sitt första varv.
Eftesom Mia laddar för loppet på söndag får jag springa själv imorgon. Detta är något som händer extremt sällan så det är inget jag ser fram emot. Men en runda ska det bli, hur lång återstår att se. Målet är över 10 km. 

Happy Friday och trevlig helg!
//Linda

Gilla:

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!