Ska man få blodsmak i munnen?

11 mars, 2016

Vissa träningspass har jag lite mer respekt inför än andra. Man kan liksom känna att man kommer att behöva vara fokuserad och pigg för att orka genomföra dem. Det är något fint med att utmana sig själv lite extra ibland. Och känslan efteråt, om det har gått bra, den är oslagbar.

Jag trodde på mitt upplägg för idag, men var ändå lite osäker på om jag kanske skulle behöva justera farten en aning. Nackspärren har nästan försvunnit nu, å andra sidan hade jag en hel del träningsvärk efter styrkepasset igår. Men det gick riktigt bra att springa. Tuffast tyckte jag nog att den sista biten på den andra tvåkilometersintervallen var, och såklart slutet på den avslutande fyrahundringen. Fast utan att det blev FÖR jobbigt.

Och just det: Jag var en aning snabb med matematiken igår. Totalt sprang jag elva kilometer. Inte nio. Inte illa alls.

Resten av dagen har jag känt mig sådär fånigt lycklig över att det gick så bra. Det är sjukt härligt att känna sig stark. Jag njuter. Löpning är en fin hobby :-)

En sak som jag har tänkt på är förresten det här att folk kan säga att de har tagit i tills de har fått blodsmak i munnen. Det har jag aldrig någonsin upplevt... Det närmaste jag kom blodsmak i munnen var nog hos tandläkaren imorse, när hon petade runt mellan tänderna. (Hon var för övrigt mycket nöjd med min munhälsa.) Tar jag i för lite???

Taggar

blodsmak i munnenIntervaller

Gilla:

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!