Grispass

12 mars, 2016

Fredagen började som vanligt med en timmes promenad i skogen. Vad mycket lättare det är att komma upp när det är ljust ute! Och kunna gå i skogen istället för att se ut som en julgran med alla reflexer och tvingas gå på vägen... Blev en underbar morgon när solen gick upp. 

Har känt det sista att jag saknar styrka i benen när jag springer, konditionen är det inget fel på. Så förutom styrketräning kommer jag lägga in ett "grispass" i veckan, då det blir rätt ut i skogen och jaga höjdmeter, svår terräng, blöta mossar och allt annat som är riktigt jobbigt! Gjorde mitt första grispass i går, och jag hoppas att ingen följer mina fotspår för då blir jag nog inlagd någonstans! Såg nog helt snurrigt ut, upp för kullar, runt stenar, ut i mossar, över hyggen kors och tvärs. Brydde mig inte om hastighet eller distans, blev 50 minuter första gången som jag kommer att länga allteftersom. Det var rätt djup snö på sina stället vilket gjorde det ännu jobbigare! Jag längtar till våren/sommaren när inte mossarna är fulla med iskallt vatten! 

Jag tror det det kan vara nyttigt för att orka hålla mig springandes efter många timmar, att löptekniken fortfarande ska sitta mot slutet av Ultravasan. Ska bli intressant att se om det gör någon nytta. Mina andra pass gör jag ju också ofta i skog men inte alls i lika tuff, teknisk terräng utan mer på stig. 

Önskar jag hade samma energi och lätta löpsteg som den här tjejen!

Gilla:

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!