Årets första cykeltur utomhus

12 mars, 2016

Ja, med tempocykeln alltså, jag transportcyklar till jobbet varje dag.

3h7min blev det, fördelat på ca 8.9 mil.
Eftersom jag inte hade nån koll på övergång trainer - landsväg vad gäller watt hade jag inte någon direkt plan mer än att hålla kadensen på en bra nivå (85-90) och om det kändes bra trycka lite i uppförsbackarna.

När jag packat cykeln och krånglat klart med allt omkring bar det så iväg. Ganska fort märks det vilken skillnad det är att cykla på 23/25 mm hjul mot de jag har på damcykeln, känns ganska vingligt första 3-400 meterna innan balansen infinner sig ordentligt. Det märks hur mycket det fuskas på trainern med andra ord...
En annan sak som jag fuskat med över vintern är att dricka i tempoställning och det tog ett par försök innan det satt som i höstas.

Att trycka i uppförsbackarna var inga problem, däremot att ta det lugnt på resten... Tycker ändå benen höll ganska bra och andningen var inga problem direkt. Så visst har vinterträningen gett resultat.

För er som hittar i krokarna kring Nyköping: jag cyklade från Arnö, Brännekeby, förbi Gälkhyttedammen, tillbaka till Nyköping, Sjösa, Runtuna, genom stan och tillbaka till Arnö.

Klev av cykeln på stapplande ben, parkerade cykeln och bytte lite kläder för att jogga min vanliga, korta skogstur på ca 20 minuter.
Det är konstigt, från att ha svårt att gå ordentligt kan man springa någorlunda normalt och avslappnat bara minuterna senare

Gilla:

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!