Simträningen

15 mars, 2016

Jag förstår att ni är nyfikna över min simträning i utomhusbassäng jag hade i söndags. Det gick bra. Jag drunknade inte vilket är bra. Tyngre och svårare än jag räknat med men grymt bra och effektiv träning. 


Det var ett tält över bassängen och vattnet var uppvärmt så det blev inte så kallt som jag trott, bortsett från då jag skulle ta mig från omklädningsrummet och till poolen barfota i blöta badkläder. 


Jag fick lära mig att ingenting ska vara spänt i simning till skillnad från övrig träning såsom cykel, löpning och styrka så att säga att jag hade vissa utmaningar vore en underdrift till skillnad från en annan deltagare som kunde vika ihop sig på alla möjliga sätt och vis.


Tydligen behöver jag träna min rörlighet. Stel som ett kassaskåp kan ha nämnts vid ett par tillfällen. Jag förstår inte vad han pratar om... Lägger dock till stretch och mobilitetsträning på mitt veckoschema. 


Vår coach menar att lära vuxna crawla är som att lära en 3-åring. Vi fick således ägna de första 30 minutrarna åt att lära oss andas ut alla luft under vattenytan. Svårare än man kan tro och viss panikkänsla uppstod hos några när näsan fylldes med vatten men övning gav färdighet och sista timmen flöt vi alla runt utmärkt i alla möjliga positioner men crawla det har vi inte börjat med ännu. 


Just nu känns triathlon i juli rätt långt borta men jag är ju rätt målmedveten och envis så det löser sig säkert. 

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!