Löpning mer än svett och kondition. Njut med alla sinnen.

16 mars, 2016

Nu kommer en helg fylld av föreläsningar. För andra gången är jag kontrakterad att följa med och hålla i träningen och jag ser verkligen fram emot att träffa många av mina vänner och nya bekantskaper. Gården där vi kommer spendera helgen på har en omgivning där jag skulle kunna göra det enkelt för mig att skapa ett pass uteslutande i skog och terräng.

Att springa i skog och terräng är bättre än det bästa styrketräningspasset. Bålens inre stabiliserande muskulatur måste vara påkopplade hela tiden, fötterna får jobba med alla sina små muskler, knäna får stabiliserings och de stora musklerna i lår och rumpa pumpar i olika steg -höga och låga, sidan och kanske lite klättring, sinnena måste vara påkopplade och därmed blir huvudet rensat och mår bra.

Jag ska däremot inte göra det totalt enkelt för mig. Av den enkla anledningen att i denna vackra miljö som vi kommer vistas i så är det direkt brottsligt att inte nyttja hela omgivningen. Jag bygger passen där vi kommer njuta till fullo av omgivningen och kittla varenda sinne som vi kan utsätta våra kroppar för. Synen ska gynnas av havet blågröna is och vatten. Hörseln få ta in tystnaden av det som naturen ger. Vi ska lukta in kall och frisk doft av vårdoft som kommer från jord, hav och träd. Känna krispigt nyväxt gräs mellan fingrarna och knaster av småsten under fötterna.  Och vi ska smaka, smaka på egentid och extremt god ekologisk mat som serveras på gården. Det är ett hälsocamp www.pnc.nu för den kostintresserade. Jag som är personlig tränare och kostrådgivare så är detta en höjdpunkt där jag får vara i mitt esse i en hel helg. 

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!