Kalmar Ironman och löpdistans..

20 augusti, 2012

Solen gick än engång upp över Kattrumpan och den Svenska nationalsången spelades. Men den här gången stod jag på sidan. Vilken tävling det blev. Ironman Kalmar. Det sägs att platserna till nästa års upplaga kommer att sälja slut på ett dygn. Det var en sån stämning med all publik efter banan. Jag blir både imponerad och inspirerad av alla som genomförde tävlingen. När jag stod vid målområdet och såg er som gick i mål så fick jag koncentrera mig för att inte börja gråta. Alla tårar, all glädje gjorde mig helt tagen. 

Igår var det löpdistans på schemat. Det blev 17 km på 1:30, vilket ger ett snitt på 5:15/km. Så bra har jag aldrig sprungit. Jag vet inte vart jag fick dom superkrafterna ifrån. Kanske var det all inspiration från tävlingen i lördags? Jag vet inte. Men jag älskar att den här löpformen kommer nu, med två veckor kvar till Tjörn triathlon som är mitt stora mål för den här säsongen. Nu vet jag att jag kan springa snabbt, nu gäller det bara att kunna plocka fram det på tävlingsdagen.

Jag har jobbat med min löpning länge nu, men tycker inte att jag kommer någonstans. Jag ligger stadigt på min 5:30/km-tider och trots alla intervallpass av dess olika slag så är det segt. Jag hoppas att mitt pass igår kan ändra på detta. En självförtroendeboost var precis vad jag behövde, nu vet jag i alla fall att jag kan springa snabbare.

 

Sophie

Gilla:

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!