Tick tack

22 mars, 2016

Även om jag försöker hålla löpningen på en enkel nivå och inte vara så kittad med en massa prylar så finns det en sak som jag ogärna springer utan: GPS-klockan.

Den är relativt ny, har haft den i ungefär ett år. Innan sprang jag helt utan tidtagning ibland, annars med någon app på telefonen eller så mätte jag upp en runda och tog tid med en vanlig klocka. Det sistnämnda är rätt värdelöst eftersom man till exempel inte kan se hur snabb varje enskild kilometer är. Jag gillar att falla tillbaka i tempo ibland och öka på i andra partier, då är det kul att kunna se det efteråt. Dom appar jag har prövat tycker jag har varit mycket sämre, lättare att tappa GPS-täckningen än med en klocka.

Jag förstår faktiskt inte hur jag kunde springa utan en ordentlig klocka tidigare. Kommer ihåg ett millopp jag sprang för ett par år sen utan ens ett vanligt armbandsur. Loppet började klockan tolv och jag fick fråga folk längs banan vad klockan var för att få en uppfattning om hur långt det var kvar. Ter sig obegripligt i dag.

Utan klocka är man utlämnad åt sin subjektiva upplevelse av hur fort det går. Ibland känner jag mig sliten och trött, men då kan det vara för att farten är hög. I takt med att jag blir bättre och bättre så höjs farten medan jobbighetskänslan är konstant. Då är det skönt att klockan ger en ett kvitto på att utvecklingen går framåt.

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!