No place like home !

27 mars, 2016

Vi har sedan många år tillbaka en tradition att vi samlas hos min pappas lantställe över påsk. Min familj och så delar av mina syskons familjer. Som många andra familjer och släkter: en brokig, tokig och högljud samling av individer. Vi bor inte så långt ifrån varandra, men tiden tycks bara rinna iväg snabbare med åren och tillfällena att träffas blir färre och färre känns det som ibland.... Men vissa saker tullar vi inte på, och påskfirandet är ett av de tillfällen som de flesta möter upp!

I år hade vi bokat Påskbrunch på långfredagen, på ett mysigt lantcafe, Dannäs Våffelcafe, inte långt från min pappas hus. Caféet drivs av en ortsbo, och är mycket populärt framförallt på sommaren. Tidigare har lokalen varit skola, så de gamla fina skolplanscherna och kartorna hänger kvar. Man har renoverat med varsam hand, verkligen mysigt ! Dessutom är all mat väldigt god, allt är tillagat på plats och de har även rättigheter om man är sugen på ett glas öl eller vin!

Efter den överdådiga brunchen, kände jag att jag var tvungen att röra på mig. Tyvärr inga löparkläder med, så det fick bli en långpromenad istället. Grusvägar, små stigar och genade över stock och sten. Hittade nya små fantastiska smultronställen som jag aldrig sett förut. Dessutom mycket begränsat med flygfän, alltid ett plus i kanten, när man går i en skog precis vid en stor sjö! Några timmar var jag ute, mycket uppfriskande och gott för kropp och själ!

Igår hade vi så bjudning hemmavid. Men vi behövde inte stå med all matlagning själva, lite knytkalas var det! Och till efterrätt gräddade jag frasig våfflor!

Idag blir det en långrunda med löparskorna ! Ska bli härligt att komma ut . Och så får det bli lite altanhäng oxå, med en kopp kaffe och en bok !

Ha en fortsatt trevlig påsk, ta vara på ledigheten !

Taggar

familjlångpromenadpåsk

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!