Nu kör vi! (eller jag kanske)

31 mars, 2016

Detta är första veckan av 12 innan jag kommer att vara i mitt livs sundaste form. Den 12 juni ska jag cykla 15 mil och jag kommer att träna mig i form till det loppet genom löpning. Jag har i flera år haft ett program till mitt livs sundaste form på mitt kylskåp. Två gånger har jag följt det men jag kom bara till 10 veckor för sedan gick loppet jag tränat till och efter det kändes det skönt att vila lite och därför blev de två sista veckorna inte fullföljda vilket jag har för avsikt att de ska bli den här gången. (Hoppas går ju alltid)

Veckan började med vilodag (!) och då kom cykeln fram ur presenningen på balkongen. Jag hade tänkt cykla runt Bomhus som är en stadsdel i Gävle (man cyklar runt på cykel, du cyklar tydligen inte fram och tillbaka säger experterna till mig) Alldeles för lite luft i däcken insåg jag snabbt. När jag försökte pumpa blev det bara mindre och mindre luft. Tur som sagt var att jag har en teknisk dotter. Jag tog cykeln i bilen hem till henne för att hon skulle försöka. Det gick inte så bra för henne heller. Medan vi stod där kom det fram en man med ett stort leende på läpparna och frågade om det gick bra för oss. (Vad han tänkte kan jag bara gissa mig till givetvis och jag tänker inte skriva vad jag tror här) Men det kändes ganska bra när inte heller han lyckade pumpa cykeln. Vi löste det själva. Blev inte så lång cykeltur dock eftersom detta tog lite tid.

Veckoprogrammet består av tre olika typer av pass. Dag 1 intervaller, dag 2 sprint och dag 3 långt och lugnt. Sen kan jag lägga in ett extra lågintensivt pass om jag har lust. Det har jag haft tidigare men jag inser nu att det extrapasset får bli cykel i så fall.

Den här veckan när jag har lov blev det också andra veckodagar än vad jag är vad vid. Jag som är en vanemänniska i dessa fall vet inte hur jag ska lyckas med att få in långt och lugnt på lördag eftersom jag är upptagen på söndag. På något sätt ska det gå eftersom jag har bestämt mig för det. Två pass av tre avklarade den här veckan och sen är det bara 11 veckor kvar till mitt livs sundaste form! Det är något som jag verkligen ser fram emot.

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!