Årets första jogg-tur i shorts

31 mars, 2016

Sprang en sväng efter jobbet idag, i skogen i vårsolen. I shorts för första gången för i år. Det är en skön känsla, inte riktigt lika bra som barfota, men en skön tjuvstart. Att det sen kanske ser lite märkligt ut med shorts, löparjacka och vantar, det bjuder jag omgivningen på.
Jag tror en del av grannskapet är van att se mig i udda träningskläder ändå.
- 16 grader, 6.00 en lördagmorgon, iklädd cykelbyxor och vantar vid ett öppet fönster drog ett par blickar av förbipasserande (mitt "cykelrum" ligger på andra våningen och har närmast full insyn från gården).
"Men vad ska grannarna säga?!"
Det kanske är tur att man inte vet det :)

Hur som, det var ett väldigt skönt pass, om än bara 32 minuter över knappa 6 km. Strålande sol, fågelkvitter och hyfsat torra stigar. Mina iläggssulor är på lagning så jag var lite orolig för knät men det var inga problem.

Jag är i mitten av återhämtningsveckan och det börjar märkas att det är mindre träning än vanligt; kroppen är pigg och lätt rastlös, men huvudet är inte helt med ännu. Jag har bestämt mig för en träningslös dag imorgon med viss reservation för hundpromenad och prehab under Lets Dance.
Har haft tre träningslösa dagar på 2 månader så jag tror att lördagens cykelpass kommer kännas välkommet även i ottan, borde vara sugen på att klättra på väggarna då.

Gilla:

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!