Mat

31 mars, 2016

Under april tänkte jag försöka mig på att bara äta "riktig" mat. Det sista har det slunkit ner både det ena och det andra och jag känner att jag blir trött och seg av att äta dålig mat. Jag tänker inte göra det i syfte att gå ner i vikt, det vet jag hur jag ska göra när det blir aktuellt. Jag ska gå ner några kilon till ultran i sommar då det blir lite mindre att släpa på..! 

Det jag ska göra nu är att prova att ät så ren mat som möjligt. Undvika socker och mjöl, men även undvika sötningsmedel. Jag äter en hel del kvarg, oftast med sötningsmedel så jag vill prova hur kroppen och magen reagerar på att undvika det ett litet tag framöver. Jag ska laga min mat från grunden och testa att äta en del vegetariska rätter, det har jag varit dålig på. Jag kommer inte att bara äta vegetariskt men dra ner på framför allt rött kött. På Tobago åt vi en hel del på en restaurang som serverade ekologisk mat, mycket bön- och linsröror, soppor mm. Det var bland det godaste jag ätit, och vi köpte med oss en bok med recept därifrån, ska bli kul att prova! Var supermysigt där man satt ute i hyddor täckta med palmblad och åt en massa färsk frukt och drack nypressade juicer. 

Ägg kan jag inte vara utan då det är en en riktig basföda för mig. Men köper alltid ekologiska, hoppas att de hönsen har det lite bättre än de vanliga. Så min mat kommer från och med imorgon till stor del bestå av frukt och grönsaker, potatis, bönor, linser, ägg, fisk, fågel, skaldjur och nötter bla. Det är det jag kan komma på på rak arm men det finns säkert massor när man börjar snoka runt bland nya recept. Är det någon som vet några bra vegetariska recept så tipsa gärna!

Jag ska även dra ner på mejeriprodukterna. Jag har aldrig haft ont av laktos och tror inte att mejeriprodukter är något konstigt att äta som vuxen, men jag vill prova och se hur kropen reagerar. Det är kul att använda sin egen kropp att experimentera med! 

Dessutom måste jag bli bättre på att dricka vatten. Dricker ofta för lite på dagarna och får problem med huvudvärk på eftermiddagarna. Jag ska inte heller dricka några drickor sötade med sötningsmedel (eller socker!). Vatten är det som gäller nu! 

Alkohol dricker jag knappt i vanliga fall, blir bara ett fåtal gånger per år så det blir inga problem att avstå ifrån!

Det kommer att bli en utmaning men det ska bli riktigt spännade att se hur kroppen reagerar. Hoppas på att bli lite piggare och att minska ner på min huvudvärk. Bara nu jetlagen kan släppa :)

Gilla:

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!