Det kanske kommer en förändring

5 april, 2016

Jag har börjat läsa en liten kurs på GIH som handlar om uthållighet och konditionsträning, 7,5 poäng. Det går väl egentligen lite mot min filosofi: att löpning på motionsnivå inte behöver krånglas till, det är bara att springa liksom. Min känsla är många börjar i fel ände; läser på, lär sig allt om kroppens anatomi, köper en massa prylar och lägger upp träningsprogram med olika intervallpass. Allt det där är viktigt så klart. Om man tävlar på elitnivå. Men man kanske glömmer bort det viktigaste: att springa. Snacka mindre, spring mer.

Och nu håller jag själv på att grotta ner mig i mitokondrier, kreatinfosfat och Ekblom-Bak-tester. Stenkastning i glashus med andra ord!

Frågan är vad jag ska göra med den här kunskapen. Ska jag börja träna mer seriöst och ”vetenskapligt” nu eller ska jag bara kuta på som jag brukar? Förhoppningsvis går det att göra någon slags kompromiss där jag kan snappa upp ett och annat matnyttigt utan att för den skull tappa bort löpglädjen och enkelheten. För om jag någon gång ser en härlig, daggstänkt skogsrunda bland älvor och troll som ett träningspass i en ”skräpzon” för att min puls låg på en ineffektiv nivå, slå mig då i huvudet. Hårt.

Gilla:

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!