Vinternoll2

10 april, 2016

Fyra veckor kvar till Wings for life nu (http://www.wingsforlifeworldrun.com). Jag har ökat veckodosen successivt under vintern och den här veckan sprang jag 58 km. Flest kilometer hittills i år men det är fortfarande i minsta laget kan jag tycka. Jag skulle nog klara mig okej på en halvmara men i Kalmar siktar jag på att komma en bit längre än så och skulle nog behöva fler mil i benen. Jag kommer dessutom att börja cykla mer nu och inte gå upp mer i distans på löpningen, snarare trappa ner lite.

Men även om jag har långt kvar till den form jag var i förra sommaren så är jag nog i bättre skick än vad jag någonsin har varit så här tidigt på säsongen. På vintern brukar jag i princip bara köra längdskidor och vid den här tidpunkten i fjol hade jag knappt plockat fram löparskorna. Det kan bli en bra sommar med andra ord.

En del är ju emot att räkna kilometrar så här men för mig fungerar det som en bra indikator på hur mycket jag springer och vilken form jag är i. Jag räknar hellre kilometrar än fokuserar på löpteknik och en massa sånt trams i alla fall. 

Ett annat lackmustest för formen är för mig när jag springer en platt träningsmil under 40 minuter utan att slita ihjäl mig, och det gör jag vid det här laget. I kväll blev det dock en lite längre solnedgångsrunda ut till Erstavik i lugnt tempo.

 

 

Jag gjorde en grov beräkning av storleken på rådjurspopulationen i Nackareservatet genom att väga in faktorer som observerade rådjur, områdets storlek, sträckan jag sprang och tiden det tog. Jag uppskattar att det finns runt tio miljoner rådjur i området.

 

Gilla:

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!