Vinsten av livet, vardagslyxkänslan

11 april, 2016

Något har hänt. Jag har vunnit rätt mycket på sista tiden. Jag vann en utlottning att hyra en stuga mitt i Visby via jobbet nu till sommaren, visst, det kostar lite grann, men det är mer av symbolisk summa. Sedan vann jag och min sambo en varsin startplats till Halvvättern för att vi var med på Spin of Hope. Jag som inte för så länge sedan bestämde mig för att inte köra halva Ironman fick en push i rätt riktning och det var känslan av att göra något tillsammans -med min sambo dessutom, vi vet hur vi vill träna och vi vet också att vi inte behöver tjata eller ha dåligt samvete för vår träningstid. Vi har våra upplägg och våra bästa grenar. Dessutom är det ett lagom mål, det låter kanske lite löjligt att ha ett vad jag kallar "lagom", men för mig innebär det att jag hinner träna så pass mycket så jag Vet att jag kommer kunna ta mig igenom den här utmaningen med glädje. Det harmoniserar med livet. För mig innebär träning att det inte ska förstöra eller knäcka mig vare sig mentalt eller fysiskt, eller att någon i min familj ska fara illa,eller att jag ska försaka vänner eller roliga påhitt och bus. Livet måste få ha sin tid där jag befinner mig nu. Börjar det o-harmonisera som jag kände med halva Ironman, så är det fel mål helt enkelt. Så fungerar jag. 

Min tredje vinst var en skraplott jag fick häromdagen. Jihoo, 60 kronor, sista skrapet gav det gånger 2. Den ni. 120 kronor. Det kan bli en härlig cykeltur till MC Donald med tjejerna där vi kan äta glass med kolasås i solen. 

Vinst och förlust. Egentligen är det väl inte så viktigt, i och med att jag försöker se livet realistiskt med glädje, så är det många gånger en vinst, men att få en extra liten touch på vardagen, vardagslyx, det är en rätt mullig känsla. Tänker på att många tränar för att uppnå ett visst mål, tex ett springlopp, och efter loppet kommer känslan av "tomhet", och många lägger av då. Det är ju lite taskigt mot sig själv, att lägga ner så mycket tid och möda på sig själv för att från ena dagen till den andra avsluta det. Sluta med det, fortsätt håll i livet, ett mål borde väl vara att hela tiden må så bra som möjigt. Livet är ju fyllt av mål, av händelser, ibland blir man sjuk- oundvikligt, ibland är man fylld av energi- oundvikligt också. Att hålla kvar och värdera allt över tid- det är väl den största av vinster och det bästa målet.. Eller?

Gilla:

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!