Springa tillsammans

13 april, 2016

Att få vara med vid speciella tillfällen i sitt liv, eller någon annans liv. Igår fick jag ett sånt tillfälle! Jag drar ihop människor, får folk att träffas och bara hoppas att jag gör någorlunda bra bedömningar som leder till något mycket mer, om inte nu, men kanske för framtiden. För någon månad sen gjorde jag likadant, där fick jag frågan- Men Petra, vad får du ut av det här? Jag, vad ska jag få ut av det mer än att jag bara ser att det här var en lyckad sammankomst. Jag har ärligt talat inga som helst vinster på att tussa ihop folk. Snarare faktiskt tvärtom, så har jag varit till och med förloraren vid några tillfällen där jag tussat ihop människor för att sedan bli bortglömd, men jag försöker vid vissa tillfällen ändå se vinsten i vad de ihoptussade får ut av det och vid dessa tillfällena vet jag förhoppningsvis att någon sänt mig en fin tanke. Så min vinst, det är glädjen att just tussa ihop människor där jag ser en potential, där båda parter kan växa och bli något större, något mer, få utlopp för sin personlighet eller mål i livet. Det är väl en värdig vinst att få vara med och göra något så enkelt som att tussa ihop människor. Sån enkel grej liksom, som inte alls behöver ha baktankar. Det är absurd tanke att det många gånger är den tro att det jämnt ska finnas en baktanke om den inte är glad och osjälvisk vill säga.

Igår kom det här Fina tillfället. Ingen baktanke, förutom den glada och osjälviska. Jag tussade ihop två stycken fantastiska tjejer. Båda har varsin historia som berör mig, båda älskar att springa, den ena rutinerad och den andra rätt så ny inom löpning. Vi sprang oss pratande, skrattande, tjoande, igenom milen. Vi hade alla våra små svackor här och var, men vi hjälpte varandra igenom de också så de knappt var märkbara. Igår hade vi våra närmaste dagar av kämpande att gå igenom för att klara den här outsagda milen. Jag själv sprang 7 km dagen innnan, och har alltid värk i fötterna dagen efter. Elin har precis sprungit sig igenom Paris Marathon, och Martina som slog sitt personliga längdrekord att springa 10 km- vansinnigt roligt att dela den här fantastiska stunden med de här fina tjejerna. 

Spring mer tillsammans, spring inte på tid, spring med glädje, orka prata dig igenom kilometrarna du lägger bakom dig. Stötta, skratta, pusha, peppa och upplev glädjeruset i att ha sällskap i någon som tycker om löpningen lika mycket som du gör. Bli inte stressad av att den andra springer fortare, dra ner på tempot. Det är en konst att springa i olika hastigheter, så lär dig kontrollera hastigheten för att få ut mer av din kropp. Notera hur kroppen svarar när du springer ruskigt snabbt eller snubblande långsamt. Dessutom gynnar det vänskapen att ta en löprunda och både rensa hjärnan och få prata av sig. Det gör dig smart på alla vis och gör att du tar smarta beslut.

 

 

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!