Löpband

21 april, 2016

Jag måste ju erkänna att jag känner mig lite löjlig när jag springer på löpband när det är så fint väder ute! Men det passade bra idag då Disa är hon hundvakten, så jag hade en hund-fri kväll. Känns ju extra löjligt annars när hon sitter och tittar på när jag springer!

5x1000m blev det i 5min/km, men 3 minuter vila. Det är ju inget supertempo för de allra flesta men för mig som mest springer distans så är jag nöjd, allt var under kontroll och jag hade orkat några till. Ska lägga in nåt intervallpas i veckan fram til varvet nu så att jag får lite fart. Jag kommer att blanda tusingar med en-minutare i högre tempo. Jag tror att jag har kapacitet att springa fortare, men min kropp och mitt rörelsemönster är präglat av snigellöpning och behöver en liten turbo-boost för att lära kroppen att signalera på rätt sätt. 

Jag har ju lyxen av att ha ett löpband hemma på nedervåningen, så det är bara att byta om och hoppa upp. Har en liten tv framför bandet också, blir lite lättare att härda ut då! Visserligen springer jag inga direkta distanspass på bandet men även intervallerna går snabbare med lite distraktion :)

Måste bli bättre på att välja film bara. Har sett på Minionerna, men garvar ju så mycket så jag håler på att flyga av bandet! Även sett Warm bodies, som är en av mina favoritfilmer, men lätt ulk-framkallande när man är trött..

Hade ingen möjlighet att vara med på seedningsloppen inför varvet så jag kommer att starta i led 23 av 25... Inte optimalt om man vill göra en bra tid direkt. Blir mycker sicksack hela vägen skulle jag tro. Förhoppningsvis känner man sig stark om man kan springa om folk hela tiden. Snittar jag 5.30 på varvet så kommer jag vara nöjd!

 

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!