Ett dåligt långpass med ett ännu sämre slut

23 april, 2016

Vissa pass är bara fel från början. Som idag.
Jag har vaknat ett par gånger efter att ha drömt om att cykeln rasar och frun måste hämta mig långt ut i ingenstans och av att jag fått punktering (det klarar jag utan hämtning). Gissar att jag var nervös eller stressad inför passet, är mycket idag som ska hinnas med.

Hur som, iväg och första timmen känns som vanligt ungefär, lite småsegt men klockan är tidigt och det är sist är helgen innan återhämtningsveckan.

Men det blev värre, märkligt ont i höfterna, knäna och ryggen. Ont, inte trött, i lårmusklerna.
Och inte trött överhuvudtaget, det gjorde bara ont i hela underkroppen så istället för att ligga runt 200W blev det viktiga att ta mig hem. Så jävla konstigt, helt ny känsla.

Sen vänder jag hemåt i Bettna och känner att det börjar gå åt rätt håll, kroppen gillade att tandet lite lugnare och jag är på väg hem.

Sen måste jag ha slarv-växlat eller något, från lilla till stora klingan och innan kedjan bytt växlade jag på bakre kassetten också.
Bakhjulet hoppar loss från cykeln och hänger bara i kedjan och det tar tvärnit, hjulet och kedjan är låst. Jag måste ha haft precis rätt fart för att hinna fatta vad som händer, bromsa cykeln och klicka loss pedalen innan jag åkt i backen.

Antagligen har min växling plockat med kadensmätar-magneten som fastnat i kedjeföraren och sedan slitit loss hela bakväxeln.

Det hade kunnat sluta riktigt jävla illa såndet var tur i oturen, nu kostar det lite pengar och tid. Det hade kunnat bli oerhört mycket dyrare....

Gilla:

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!