Jag är inte bättre än mitt senaste pass...

23 april, 2016

Mina senaste träningspass har allihop gått över förväntan, längre än innan, snabbare än tidigare. Så visst hade jag stora förhoppningar på dagens 13km. Ställde klockan på 5.30, upp och käka och sen sova två timmar till, min vanliga procedur vid morgonträning. Jag åt bra igår och fick rejält med sömn så kroppen borde ha varit redo.

Vad sjutton tar man på sig när det är tidigt på morgonen och det är minusgrader i skuggan och rejält varmt i solen? Fick bli långärmad funktionströja och en tunn jacka, och vantar och mössa. Funkade bra tills på slutet då det gick mest i skugga, då frös jag rejält om händerna. Hoppade in i duschen och hade inga planer på att lämna i första taget!

Redan första kilometern var hemsk, inget tryck i benen och stel och trött. Ofta vaknar min kropp efter två-tre kilometer så jag hoppades att det skulle bli så idsg med, men det var tungt i varje steg. Försöker fundera på vad som gick fel men har ingen aning. Jag håller tummarna bara att det inte är nån förkylning på gång, att jag ska vakna imorgon och vara sjuk.. Jag får hoppas att kroppen var sliten och protesterade därför. Fick ihop 40km den här veckan och det får jag vara nöjd med. Nästa vecka siktar jag på att komma upp i dryga 50km.

Det är svårt att hålla humöret uppe under och framför allt efter ett riktigt skitpass. Det känns som att man är kass på att springa, att det är lika bra att ställa in allt vad tävlande heter, inse att man är rutten och hitta på nån annan sport. Typ schack. Eller poker. Eller något annat fysiskt utmanade. Korvätning kanske.

Jag måste påminna mig själv om att jag för så sent som för två dagar sedan gjorde ett kanonpass, att självförtroendet var på topp och jag såg fram emot tävlingssäsongen. Det är ju inte så att jag tappat all kondition och löpförmåga på två dagar. Jag har en del hjärnspöken att brottas med, hjärnspöken som försöker bryta ner mitt självförtroende och få mig att tro att jag är kass. Men jag tänker inte låta några löjliga spöken stoppa mig. Bryt ihop och kom igen!

I mitt huvud är jag inte bättre än mitt senaste pass..

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!