Årets första lopp!

24 april, 2016

Så var det avklarat - årets första lopp. Ulricehamn ligger väldigt vackert vid sjön Åsunden. Banprofilen är både tillåtande och utmanande. Banans första kilometer börjar med ett lätt nedförslut. De tre följande kilometrarna går utmed sjön och är väldigt flacka. Den första sträckan är som gjord för att rusa på, komma upp i puls och köra hårt. Sedan kommer utmaningen. Kilometer fem och sex innebär tuff stigning, en backe som verkligen utmanar när man kutat på i fyra kilometer. Här gäller det att komma ner i puls, få andningen att synka och inte rusa på för hårt. Som tur är är det mycket folk ute och hejar fram alla som springer så det gör det något lättare att orka. De sista fyra kilometrarna vindlar sig tillbaka mot centrum genom villaområden och parker. Hjälp får man av att det sluttar lätt utför hela vägen. Gårdagen bjöd på kalla vindar men solen tittade fram mellan stora molntussar. Vi hade klätt oss i långärmat och i långa tights men när vi stod på startlinjen kände vi att en t-shirt också hade gått bra att springa i. Och mycket rikigt, några km in i loppet fick jag kavla upp ärmarna och dra upp dragkedjorna längst ner på byxbenen för att lufta lite.
Hur gick det då? Jo, jag sprang på 45.25 och kom på 10:e plats! Totalt 2.40 bättre i tid och 12 placeringar upp jämfört med förra året :)  Jag satsade på en tid runt 47 minuter så jag var väldigt glad när jag gick i mål. Mia sprang på 50.51, också jättebra!! Detta var ett fint kvitto på att vi gjort något rätt i vinter och vår. 

Närmast väntar Göteborgsvarvet för Mia så de kommande helger ska vi köra långa långpass. Själv har jag inget nytt lopp bokat. Vi får se om det blir något spontant lopp i närheten. 

Nu blir det trädgårdsarbete. Mina stackars rabatter behöver lite kärlek och gödsel.

Ha en fin söndag!! //Linda

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!