Långpass

26 april, 2016

Har haft 2 bra dagar. Igår stod det 24km på schemat. Jag hade en ledig dag, jag hade tänkt att springa ganska tidigt med väntade ett tag för att det skulle bli lite varmare ute. Jann med att städa städa hela huset och betala räkningar innan träningen, skönt att ha det avklarat! 

När jag gav mig iväg var det 15 grader i solen på ena sidan huset och frost på andra sidan, inte helt lätt med andra ord.. Fick bli både jacka, mössa och vantar på, vart sjutton tog våren vägen? Under passet hade jag alla möjliga och omöjliga väder, från strålande sol, till moln, hagel, snö och regn.. Som tur var ko, skitvädret när det bara var 5km kvar så då gjorde det inte så mycket.

Jag hade lite svårt att komma på hur jag skulle springa, men tillslut blev det hemifrån och ut på vildmarksleden. Det mesta var grusväg men med lite stig här och där. Jag ville att det skulle bli ett rätt platt pass men det går verkligen inte att springa platt där jag bor. Så det är väl bara att gilla läget och vara glad för den extraträningen man får i alla backar. 

Lördagens trötthet var som bortblåst, kände redan efter ett par steg att jag hade ett par helt nya ben! En riktigt härlig känsla! Jag sprang lite drygt 12km innan jag vände och tog samma väg hem igen. Hade sällskap av min Disa, så skönt att alltid ha en träningskompis som ställer upp i alla lägen! Kilometrarna mellan 15-17 var riktigt tunga och jag hade trötta ben och började få känningar i knäna, men jag tryckte i mig några gt-tabletter och lite dextrosol och fick fart på kroppen igen. De sista kilometrarna var de snabbaste och det är ju alltid skönt! Blev 25km tillslut med ett snitt på 6.44, så det får ses som godkänt. 

Idag var jag rätt stel i kroppen så det fick bli en promenad med hunden efter jobbet och därefter stretching och foamrolling. Jag älskar min foamroller, eftersom jag har en histora med löparknä gillar jag att knåda utsida lår rejält! Det gör ont som sjutton men det känns som att det hjälper.

Avslutade dagen med uppföjlning av befintliga klienter och skrev träningsprogram till en ny kund. Satt i solnedgången med en bit mörk choklad och myste för mig själv och knappade på datorn. Imorgon blir en fullmatad dag (som vanligt..) Jobb, sedan leda uteträning och till sist försöka hinna med ett eget intervallpass också. 6x1000 står på schemat, ska bli intressant att se hur kroppen beter sig efter långpasset igår.

Gilla:

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!