Ett läkarbesök till

27 april, 2016

Jag hade för länge sedan bokat ett läkarbesök för mitt kära knä hos en rekommenderad allmänläkare i stan och hade koll på att jag skulle dit 10.15. Till klockan var 9.30 ungefär, då försvann det ihop med min hotellfrukost.
Kollade på klockan 10.17 och fick jävligt bråttom, skönt då att vårdcentralen bara ligger några 100 meter från arbetet.
In med hög puls som, trots att jag ändå fick vänta i väntrummet 7-8 minuter inte riktigt gav med sig.
Dels ouppvärmda intervaller med rejäl frukost i magen, dels nervositet för att ta upp läkartid som säkert nyttjas bättre av någon annan. För helt ärligt hade jag inga större förhoppningar på mirakel.
Och det känns lite mysko när dialogen med läkaren startar såhär:
"Ja, hur var det här då?"
"Jag får jävligt ont i utsidan av knät när jag springer".
"Ok. Hur långt kan du springa då innan det gör ont?
"Ja... I helgen kom jag 12 kilometer..."
Då känner iallafall jag mig lite fel ute.
Och skjuter in
"Men ibland kommer jag bara 3-4 kilometer!"

Men hon var snäll. Kollade lite historik, vred lite menisk-koll och kände på knäts olika leder och fästen. Och hittade faktiskt något: tydligen har jag väldigt rörlig knäskål på just höger knä och dessutom vakuum-nånting i höger vrist.
Hon verkade mer förvånad att jag inte har ont i vristen med tanke på hur hon fick den att låta. Och när en läkare frågar tre gånger om man "verkligen aldrig har ont?" så känns det lite... Fel. Men jag har aldrig ont i vristen. Bådar väl inte jättegott inför framtiden antar jag.

Knäskålen då? Hennes tips, även om hon tvekade själv, var att testa knäskydd för att se om knäskålen "slirar" mindre och då belastar mindre.

Överrörlig högerfot, vakuum-nånting i vristen, slirande knäskål.
Mitt högerben är verkligen inte gjort för långdistanslöpning. antagligen sitter allt ihop och blir orsak-verkan till varandra.

Tillbaks till själva besöket:
Hon skrev upp mig på reservplats till någon känd ortoped som var i stan om några veckor, så vi får väl se hur det blir med det. Får väl fortsätta hoppas.

Gilla:

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!