Snö i luften och is i magen

28 april, 2016

April har varit ganska nyckfull... Från att ha haft några riktigt soliga och vackra vårdagar tillbaka till snö-, hagel och regnskurar och betydligt kallare temperaturer. Så långt är väl i och för sig allt som sig bör. Det hör ju till i april. Men även träningmässigt har de senaste veckorna varit lite av en berg- och dalbana.

Jag har fått uppleva allt ifrån sega långpass till årets längsta och starkaste långpass, hyfsade träningsveckor har blandats med betydligt sämre. Efter ett riktigt härligt premiärlopp i lördags fick jag tvärt blåsa av gårdagens planerade transportlöpning hem från jobbet. Eftersom jag känner mig lite lat ikväll så klistrar jag bara in mitt Instragraminlägg rakt av här:

Än så länge tänker jag ta det med ro. Jag vilar några dagar, stretchar lite extra, fortsätter med diverse prehab-övningar och får ha lite is i magen. Men naturligtvis väcks löpokondrikern i mig ändå, framför allt nu när Göteborgsvarvet närmar sig med stormsteg. Jag har självklart redan surfat runt för fullt och läst igenom alla möjliga tänkbara löparskador. Min egen diagnos är att den stela vänstra vaden eventuellt skulle kunna vara ett förstadium till shin splints (finns det en bra svensk översättning för det?). För likasinnade nördar kommer här ett axplock av inlägg om åkomman:Jag tror säkert att just ojämnheten i träningen kan ha bidragit till att vissa muskler är en aning griniga. Fast nu när jag sitter och skriver det här känns det redan betydligt bättre än igår. Så jag bestämmer att det kommer ordna sig. Inga fler bekymmer från och med nästa vecka. Eller hur? Det är trots allt bara tre dagar kvar av nyckfulla april. Sedan blir det nya tider :-)

Taggar

Göteborgsvarvetlöparskadorlöpokondriprehabshin splints

Gilla:

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!