Att tillåta varandra att vara olika.......

28 april, 2016

Visst kan vi få göra det?

Tillåta varandra att vara olika.

Tänker att världen skulle ju inte vara rolig om alla var precis som mig, hemska tanke.

Nä, det är intressant med människor - med olika intressen, olika synsätt - olika värderingar - men ändå människor.

Och jag tycker att vi ska tillåta oss få vara just människa - och få vara oss själva.

 

Jag är en av de som gärna delar med mig om min träning, på Instagram och på Facebook.

Jag gör det inte av den anledningen att jag är ute efter flera likes & tummen upp.

Fullkomligt struntar jag i det.

Jag vet att det finns de som "muttrar" tyst för sig själva , eller lägger ut en pikande kommentar på sin egen facebooksida;Ja, JAG har då iallfall INTE varit på gymmet, och inte heller varit ute på någon löprunda.

 En del människor gillar att man delar med sig av sitt liv, en del kanske t om blir motiverade av att träna själva, kanske har de tänkt tanken, men just att ta sig över tröskeln själv kan vara svårt. Får jag någon att bli peppad är jag bara glad och det händer att jag får någon kommentar ibland om att jag lyckats motivera andra. Då blir jag faktiskt glad.

Däremot kan jag faktiskt ta åt mig och bli lite ledsen av de som öppet visar att de suckar, och stör sig över de som delar med sig av sin träning.

Jag tänker så här; Låt bli att läs, eller läs och ignorera. Eller ännu enklare; tillåt människor få vara olika.

Vi har alla olika anledningar till varför vi gör saker och ting. Anledningen till varför jag gärna lägger ut på Instagram & på facebook samt bloggar här är för att dela med mig av min resa.....

Min resa dit där jag står idag har inte varit enkel. Mina förutsättningar har sett lite annorlunda ut med tanke på den svåra bilolyckan jag varit med om, samt att jag drabbades av hypertoni pg a långvarig stress.

Idag vet jag att träningen gör mig gott. Behöver inte längre äta medicin mot hypertonin och jag har mindre värk i rygg efter att jag började träna.

Visst..... ska sanningen fram så finns det dagar som inte är fullt lika roliga att träna. Men eftersom jag lägger ut på sociala medier om min träning så "sporrar" det mig själv. Det är min egen drivkraft då det går tungt.

Så, därför har jag en önskan - innan du dömer - innan du än en gång suckar över att någon bekant skriver öppet på sociala medier om sitt liv - eller sin träning - eller vad det än handlar om - tillåt andra att vara olika.

Den här veckan har vädrets makter inte varit de bästa här uppe i norr. rena rama april vädret - eller rättare sagt - vi fick vinter igen ngr dagar. Blött, grått, snöblandat och slask.

Tisdagens träning med Runacademygruppen - innehöll intervaller. 12x90 sekunder. Det var blött, kallt, stundvis väldigt varmt på övre delen av kroppen men riktigt kallt om fingrar (trots vantar) och fötter. Vantarna och skorna och strumporna var genomsura.

Men jag måste säga - trots väder så höll alla modet uppe - vi kämpade - peppade och fy tusan så bra vi var.

Igår kände jag av det i låren. Tog mig an löpbandet i gymmet på jobbet. 5 km, och de första två km var riktigt sega innan kroppen vaknat till. Kan säga att det var med en skön känsla jag la mig i sängen igår kväll.

Må gott alla och ha en fortsatt fin vecka!

 

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!