Ett dygn i Billund

30 april, 2016

Jag och familjen är i Billund på minisemester, Legoland och Lalandia står på schemat. Eller stod, Legoland är avklarat. Det motsvarade alla förväntningar från både legotokiga sonen och attraktionssugne dottern. Vi kom undan regnet också och hade på eftermiddagen ganska behagliga 10 grader och sol medan förmiddagen var molnig och lite kall, speciellt vid köer och väntan.

Vi bilade från Nyköping under fredagen, ca 9 timmar inkl några stopp för bensträckare, toabesök och mat. Så duktigt stel i kroppen under resten av fredagen och även imorse.

Jag lyckades tjata till mig en 45-minuters jogg innan frukost och sprang på sightseeing i Billund. Ganska fin småstad i bostadsområdena men ohyggligt tråkigt centrum, grått och öde. Öde inte bara för att det var tidig morgon, många affärslokaler står tomma och det är lite öststatskänsla över hela centrumet.
Det var nog ett av mina sämre pass sista tiden rent teknik och känslomässigt. Inte så jobbigt, i lugn fart och fick inte ont. Men stelt och orytmiskt långt över halva passet och när jag sprang förbi spegelglas och såg hur jag såg ut blev jag rejält nedslagen. Sprang som en ostbåge med enorm svank och böjning i höften. Bålmusklerna hade inte vaknat efter den långa bilturen. När jag väl fick igång dem kändes det lite bättre men då var det ju bara 10-15 minuter kvar.

Jag känner ju vilken skillnad det gör när magen är med och jobbar mer aktivt med att lyfta bäckenet framåt så det är något jag absolut måste ha i åtanke framöver.

Imorrn blir det Lalandia och förhoppningsvis lite mindre socker än fredag-lördag. Jag har börjat fundera på att slipa på sommarformen men då är nog den här helgen helt fel att starta med. Jag gör som alla andra och startat på måndag helt enkelt. Eller nästa vecka. Då jävlar!

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!