Spring för livet

1 maj, 2016

Idag vaknade jag faktiskt med känslan, idag kommer jag springa bra :)
Men tråkigt att åka ensam till Skövde, men det var bara att vara bestämd att åka , för jag är trött på besattheten av latmasken. Och nu tyckte jag mig ha en god anledning att verkligen komma iväg. Pengarna går oavkortat till Cancerfonden .
Jag hade bestämt mig att springa 5 km, istället för 10 km, så att jag skulle just få känslan av att jag orkar.
Precis när jag står ombytt och klar, redo med bilnyckeln i högsta hugg . Då ringer Linda.
Ja sa, klä på dig och häng med och drog snabbt om vad det var för lopp.
Linda har aldrig sprungit något lopp , så jag sa att detta blir perfekt som första lopp, finns ju dom som går och inget är på tid.
Så hon hängde med. Tur med vädret hade vi , halvklart och 13 grader varmt. Underbart!!
Det gick riktigt bra faktisk.
Precis på upploppet drog jag ur lurarna ur öronen ifall jag skulle höra mitt namn i målspurten . Jo då, mitt namn kom upp och jag kunde inte göra annat än seger tecken med fingrarna . Upp i luften med händerna o Victory. Kände på mig att jag gjort mitt PB på 5 km.
Tror jag gjorde mitt PB för att jag låg i rygg länge på en tjej med lugnt tempo. Att jag inte körde slut på mig med engång.
Det var definitivt rätt beslut av mig. Jag började springa förbi henne efter ett tag och ökade ordentligt i nedförsbackarna och tuggade på uppför.
Allt kändes bara toppen , helnöjd.
Nästa lopp är på lördag i Alingsås trakten . Slottsloppet , har valt sträckan på drygt 6 km . Det blir nog som milen eftersom det är en hel del terräng och bitvis kuperad .

Jag behöver loppen för att hitta motivationen tror jag. :)
Må gott!

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!