Säsongens första tävling närmar sig

3 maj, 2016

Årets första tävling blir hemma i Nyköping; klassiska Oppebylöpet. En mil på tvåvarvsbana i stadsdelen Oppeby.
Loppet går på torsdag och är mitt livs första mil-lopp.

Uppladdningen att åka bil till Danmark och tillbaks var mentalt bra men fysiskt dålig, jag är fortfarande stel efter alla timmar i bil.
Sist löpturen innan loppet klämmer jag in imorrn bitti, ca 5.5 km med 500-meters intervaller lite här och var när kroppen är varm för att hitta formen och följer kanske upp med ett lättare gympass imorrn kväll för att få lite stabilitet och rörlighet. Knappast ett skolboksexempel på uppladdning men det blir säkert bra.

Min målsättning är såklart nytt pers. Nuvarande är ungefär blygsamma 45.38. Ungefär eftersom det var på löpningen i Sthlm triathlon förra året och jag tror det var 10.1 km, med Slottsbacken som sista 100 m. Genomelakt avslut btw.
Så under 45 vill jag. Farten finns i benen och orken finns i lungor och hjärta. Tyvärr är de inte samkörda, har ytterst få kilometer i tävlingsfart över mildistansen i benen

Och så ligger ju knät där och spökar. Det har funkat bra sista tiden så det vore trevligt om det kan hålla en stund till.

Race-plan är att springa form men kontrollerat och därigenom sätta första varvet på ca 22 minuter. Andra varvet blir bara att hålla ihop allting.

Torsdag kl 13 kör vi. Mot en snabb sommar.

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!