Löpning och nya prylar..

27 augusti, 2012

Igår var det dags för lite söndagsdistans. Tänk att det äntligen kan släppa med löpningen! 16 km på 1h 23 min ger 5:11/km. Skönt att veta att förra veckans löppass inte var en tillfällighet. När man springer snabbare är det mycket lättare att hålla en bra teknik, att ha bra teknik i slow motion är omöjligt. Det som hjälpt mig mest är att jag lärt mig att "trycka ifrån" ordentligt med fötterna och då få en mindre "fladdrig" teknik. Mina fötter har tidigare gått för mycket i sidled istället för rätt ner. Tänk att något så lätt fixat kan göra en sån stor skillnad?

Det känns i alla fall bra och då måste det väl vara bra? Idag har jag lite träningsvärk i vaderna vilket alltid är lika skönt. 

Måste avsluta med att rekommendera en sak jag köpte igår. Jag blir alltid törstig när jag springer. 1h utan vätska klarar jag men över en timme måste jag dricka. Jag gillar inte att springa med vätskebälte för jag tycker att det blir varmt och sen är det är så lätt att dom skaver. Igår köpte jag den här flaskan (se bild nedan). Perfekt! man får med sig lite vätska samtidigt som man slipper vätskebälten och andra flaskor man måste greppa. 180 kr på Intersport, värd varje krona.

På lördag är det dags för Tjörn Triathlon. Säsongens stora mål. Jag vill så gärna göra en bra tävling. Den här veckan ska jag ladda både med träning och mat.

 

Sophie

Gilla:

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!