Första "träningspasset" avklarat......

7 maj, 2016

Idag var det så dags att tävla igen efter några veckors uppehåll pga skador och annat. Åkte upp till Stockholm redan igår eftermiddag för att slippa stressa idag.
Lyckades inte sova nått vidare inatt. Det var varmt och så vaknade jag av alla konstiga ovana ljud. Hade hoppats på att kunna sova ut lite men icke. Gick iallafall upp vid 8:30 och åt frukost. Olyckligtvis skulle väl typ hela hotellet äta frulle då. Tyckte det var rätt stökigt och rörigt. Pillade i mig lite frulle och återvände till mitt rum för dom sista förberedelserna. Gick sen till starten som bara låg ett stenkast från hotellet. Skönt att slippa stressa!

Strosade runt nere vid starten. Bytte skor, lämnade in väskan och började värma upp lite. Kändes sådär. Hade önskat att jag hade en bättre känsla i kroppen. Gick in i startfållan med mindre än 10 minuter kvar.
När starten gick rusade och sprang många om mig men jag beslutade mig för att vara kylig och hitta mitt tempo. Har jag tur kan jag ta många senare.....
Första kilometrarna försökte jag hitta ett bra och jämnt tempo. Efter 10 km kändes det bra. Kom in ett bra flow och bra rytm. Allt kändes bra. Började räkna och insåg att jag förmodligen skulle springa in under tiden 1.40. Mitt personliga rekord ligger på 1.32h tror jag.
Lyckades springa om ganska många mot slutet. Kändes lite tråkigt att det skulle ta slut snart. Sista kilometern runt i parken Rålis var ganska seg och klixig. Sprang i mål på tiden 1:37h. Snittid 4:38min/km. Placering 32 av 354. Ca 9 min från en tredje plats. Inte jättemycket tid.,.skoj!

Efter målgång stannade jag och drack lite vatten och tog emot medaljen innan jag hämtade ut väskan och sen stack mot hotellet. Stannade först vid ICA och handlade lite vatten, frukt och en Yoggi. Måste ha lite mellis. Käkade lite snabbt innan jag tog en välbehövlig dusch. Gick sen in mot centrala delarna av Stockholm. Strosade runt lite i affärer innan jag mötte upp lillebror Dennis. Jag gick och satte oss på en restaurang och käkade och bubblade en massa. Tack för sällskapet Dennis! Vinkande av Dempa vid tunnelbanan och sen återvände jag till hotellet. Har nu packat ihop allt till imorgon. Ska nu försöka slappa lite och ladda om. Imorgon kl 9 går starten till Lidingö ultra 50km. Hoppas få ett bra långpass!

Gilla:

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!