Träningspass 2:Lidingö ultra 50km

8 maj, 2016

Idag var det dags för helgens andra tävling. Inte något jag skulle rekommendera till folk men ibland måste man våga satsa för att vinna.
Om jag sov uselt igår natt så var det ingenting mot inatt....värre än uselt. Mycket oro i kropp och knopp. Många tankar om jag verkligen skulle fixa att köra två tävlingar på lika många dagar m.m. Strax före klockan 6 gick jag upp och käkade lite frulle. Gick sen mot centralen och låste in väskan. Käkade lite mera frulle och åkte sen ut till Lidingövallen. Skönt att slippa stressa innan start.

Hämtade ut min nummerlapp och gick runt och kikade bland grejerna som såldes. Träffade Tom där. Kul! Snackade lite innan jag stack och bytte om och förberedde mig inför starten. Hade nästan ett helt omklädningsrum för mig själv. Riktigt Nice! lämnade in väskan och ställde mig sen i startfållan.
Valde att ta den första milen som uppvärmning. Försöka hitta en bra rytm att springa i. Det var svårt att hitta den där bra rytmen. När jag väl hade hittat den stördes den av en uppförsbacke eller en brant nedförsbacke. Hade en plan att gå i dom brantaste uppförsbackarna och på så sätt spara energi. Jag är usel på att springa uppför så jag tjänar mera på att gå snabbt upp.

Fick i mig hyfsat med energi. Värmen påverkade inte mig något negativt. Jag gillar när det är varmt och skönt! Däremot stördes jag av lite negativa tankar som störde mig och gjorde sig påminda lite nu och då. Lyckades ändå gnugga på framåt. Gjorde hela loppet själv utan någon att springa med eller någon som sprang och höll tempo. Fick höra mitt eget race. Lyckades i år stå på benen utan vurpa. Vilket var positivt.
Sprang i mål på tiden 4:36 vilket räckte till en 6e plats i damklassen. Tror jag slog min tid sen förra året. Snittfarten blev 5:29min/km.
Sådär nöjd. Hade hoppats på lite bättre fart samt mycket bättre känsla i kropp och själ. Får ta lärdom av detta och mosa på framåt. Nästa tävling som är planerad blir Stockholm marathon.

Gilla:

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!