Det finns kvällar, och så finns det KVÄLLAR!!

9 maj, 2016

Vi har varit lediga i fyra dagar. Fyra dagar med semesterfeeling. Vilket väder, man blir mållös! Det är ju bara i början av maj så man blir så glad när värmen kommer att man glömmer bort att på badrumsskåpets översta hylla står det tuber kvar med solkräm från förra året. Det kommer man på först när den röda färgen börjar synas på bleka armar, ben och kinder. Men då är det för sent. Det är då det svider, både av brännan och i sinnet. Och så tar man fram några tuber förhårdnad kräm och tjatar på barnen att de måste komma in och smörja sig eftersom solen är så stark.
Vi har haft fullt upp i helgen och jobbat på som bara den ute i trädgården. Man får liksom passa på. Det går inte att vertikalskära gräsmattan eller behandla trädäcket med medel när det regnar. Men vi har njutit också, grillat, fikat, myst. En toppen Kristi himmelsfärdshelg, helt enkelt.


Idag har vi sprungit intervaller. Det har vi inte kört på ett tag, så idag var det dags. Vi har en sträcka uppe på Ymer där vi brukar kuta på så fort vi kan. Det är en liten bit grusväg, helt rak och nästan helt platt, som är lagom lång. Det tar exakt 30 sekunder från start till mål. Där springer vi fem gånger på raken så fort vi bara kan. Mellan våra rusningar går vi tillbaka till startpunkten. Med 1,5 km uppvärmning, intervallerna och några kilometers löpning tillbaka hem blir det en sträcka på ca 7 km.
Förra året läste Mia en blogg/artikel där en löpare tipsade om att springa intervaller tre dagar på raken. Vi provade detta och la då in en sådan period i månaden och vi inbillade oss då att vi nog blev lite starkare och snabbare. Dagens fem spurter går inte till historien som de snabbaste. Det var två par trötta och sega ben som gjorde sitt bästa att hålla ut den sista intervallen. Det kommer att kännas i baksidan på låren imorgon, tummen upp på det!


Även idag har det varit otroligt vårväder. Klockan är nu 21.40 och det är 18 grader ute. Hela naturen är ett enda Instamoment. Vi brukar påminna oss själva att njuta av allt det fina och vi säger ibland att vi måste stoppa in dessa vackra kvällar i minnesbanken och ta fram dem någon gång i november då vädret är det motsatta till nu. När regnet och vinden piskar kan vi påminna oss om hur vackert väder det kan vara. Tur att vi lever i ett land med årstider!


//Linda

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!