Alla sätt är bra utom de dåliga

9 maj, 2016

Maj har varit synnerligen snäll so far. Kroppen verkar hålla, vaden börjar repa sig och vädret... vädret! Helt fantastiskt.

Jag har snart hunnit med fler dopp i sjöar och havet än vad jag har tränat tror jag.
Först var det för mycket jobb som gjorde att jag tappade farten i träningen, sedan började vaden krångla och nu känner jag att jag helt enkelt inte orkar stressa upp mig längre inför Göteborgsvarvet. Jag trivs just nu bäst med att mysträna bara. Helt fel om man ska bli bättre. Men vad sjutton, just nu känns det viktigaste att jag mår bra och att det känns roligt att hålla i gång med löpningen. Tids nog kommer jag kunna trappa upp och träna mer seriöst igen. Om jag vill.

Långhelgen spenderade vi på vackra Öland. (Det var premiär för mig och barnen, ett kärt återseende efter många år för Magnus som vi får tacka för att vi kom iväg. Tydligen är det ett populärt ställe för surfare. Sånt har inte jag koll på, som den enkelspårige löpare som jag är.)

Det var en underbar helg, med de mest magiska solnedgångarna. Även barnen trivdes utmärkt (en utav dem är lättflörtad sålänge det finns en skateramp i närheten där han kan öva på sina kickbike-skills). Själv fick jag till två mycket trevliga kortare löppass. En av dem faktiskt i hyfsad snabb fart för att vara jag just nu, trots att jag inte har sprungit intervaller eller varierat farten på mina pass så som regelböckerna föreskriver om man nu vill utvecklas.

Summa summarum: alla sätt är bra utom de dåliga.Och just det: det visade sig att loppet Wings for Life World Run gick av stapeln för andra året i rad. Löparna startar i Kalmar, springer över Ölandsbron och får sedan försöka komma så långt som möjligt innan en bil hinner ikapp dem. Jag hade hört talas om loppet men inte tänkt på att delta. Fast jag blev såklart lite sugen när jag hejade fram löparna som nådde 23-kilometerssträcket. Då har man precis kommit fram till surfstranden vid Haga Park.
Kan vara ett lämpligt mål till nästa år. Istället för Göteborgsvarvet. Omväxling förnöjer.

Jag har i alla fall lämnat en intresseanmälan. (Även om Magnus var betydligt mindre positivt inställt till loppet eftersom det ledde till duktiga bilköer på söndagseftermiddagen när vi skulle ta oss ifrån Öland och hemåt... Men det har han snart glömt. Och han måste ju få revansch med lite mer vind i seglen, eller hur? Win win!)

 

 

Taggar

alla sätt är bra utom de dåligaGöteborgsvarvetkalmarÖlandWings for Life

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!