Vart tog sommaren vägen?

15 maj, 2016

Det är fantastiskt med årsitder, det har jag skrivit förut. Men jag gillar inte när man har högsommarfeeling ena dagen och höstfrossa den andra. Nu när kläder för kyligare väderlek är undansoppande vill vi verkligen inte plocka fram dem igen. I fredags hade jag t-shirt på mig till jobbet, inte ens en extra tröja behövde jag på morgonen. Igår tog jag och maken en sväng på stan och då saknade jag vantar, hu så kallt det var.  Värme, kom tillbaka!

Igår var jag och min man på champagneprovning. Det är vin- och matintresserade kompisars kompisar som bjuder in slutna sällskap att prova mat och dryck. Under gårdagen bjöd de på fantastiska smårätter med oväntad twist i kombination med bubbel av olika slag. Ett tips på mingelsnacks som jag kan rekomendera er att prova är salt&vinägerchips, en dipp gjord på creme fraiche, turkisk yoghurt, lime och kummin serverat till champagne (äkta, inte mousserande vin). Så gott! Det var en mycket trevlig kväll och det blev inte senare än att vi var hemma till mellofinalen. 

Veckans träning har bestått av två intervallpass, ett 5 km tempopass och idag avslutade vi v19 med 10 km. Intervallpassen var av olika slag, det första skrev jag om i måndags och i onsdags körde vi backintervaller. Jag fick lite känning i vänster knä, i ena hamstrings-senan. Som tur var gick det över. Jag har aldrig varit, och vill inte bli, allvarligt skadad. Jag var övertygad om att mina ben skulle vara sura efter måndagens intervallpass men det var de inte. Däremot var de trötta i fredags. Två intevallpass på raken gjorde att tempopasset blev lite lidande så vi fick peppa varandra hårt för att komma upp i fart. 
Veckan som kommer laddar Mia för Göteborgsvarvet därför blir det lite lugnare träning. Vi kommer att springa en lugn 5 km runda på tisdag och ta en PW på torsdag. Mia springer sitt första varv och jag kommer att följa henne via appen RaceONE. 

Jag hade planer på att anmäla mig till en halvmara i höst men har tänkt om. Istället ska jag springa 10 km och försöka få bättre tid än på UT-milen i april. Målet är under 45 minuter och det borde gå eftesom Kretsloppets bana är platt och snabb. Bor ni i västsverige tycker jag att ni ska komma till Borås den 17/9, Kretsloppet är roligt, snabbt och miljövänligt! Till och med medaljen går att kompostera :)

Det är fyra veckor kvar till skolavslutning. Bara upploppet kvar! Ha en fantastisk vecka :)
//Linda

 

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!