Lugn söndag med skön träning

22 maj, 2016

Jag körde, som vanligt på söndagar, igång med ett simpass. 4k i längre distans-set på schemat. Inte så mycket att säga mer än att det kändes bra, var inte jättejobbigt. Ska jag vara rättvis pressade jag heller inte mig speciellt hårt utan mer bara simmade igenom, dock ganska kort vila mellan serierna. Det mest spännande på morgonen var annars att jag vaknade med träningsvärk i ögonen. En ny upplevelse orsakad av gårdagens cykling skulle jag tro. Kändes mycket konstigt men gick över efter någon timmes vakenhet.

Strax efter att jag kom hem åkte familjen iväg på sociala aktiviteter och lämnade mig hemma. Det finns massor att göra så jag gjorde det enda rätta; slökollade ett tag på Eurosport och gick sedan och la mig 40 minuter i halvdvala. Oredan hemma finns kvar en annan dag också men jag känner att jag behöver ta det lugnt, det har varit full fart ganska länge nu.
När jag vaknat till stack jag ut på en lätt joggingtur i IM-fart och strategi (12/1-intervaller mellan jogg och gå) på hästspår och sörmlandsleden. Vill man ha en bra tid i terräng bör man inte vara på sörmlandsleden mellan Arnö och Örstig i Nyköping. Blött, lerigt och stenigt över hagarna och stundtals ganska långt mellan de orange pinnarna så det blev lite gissning och omvägar här och var. Lyckades trampa ut skon i ett gyttjehål också.
Några djur såg jag dock; var nära att kliva på en ihoprullad huggorm men missade med blotta förskräckelsen, ett gäng småfåglar, en harfamilj delade gärde med mig och dessutom lyckades jag skrämma iväg en fågel modell jättestor från en gran ut mot havet. Hann inte se så noga men stor, mörk med inslag av vitt for den iväg över Stadsfjärden. Skulle ju vilja säga att det var en havsörn men nja... de är ju sällsynta. Rovfågel var det iallafall.
Jag testade att springa med korta, snabbare steg och med "rakt knä", tror det funkade bra. Tyvärr fick jag såklart ont i knät ändå, men på ett annat ställe, en möjlig överbelastning på ett fäste. Powerwalk hem och vidare tills fästet sa ifrån ordentligt, då var det bara att lufsa hem.
Skönt att kunna bocka av 3,5 h timmars träning och att faktiskt kunna få sitta still utan att vakta klockan hela tiden

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!