Uppdatering

24 maj, 2016

Ok, så jag var på ytterligare ett läkarbesök för knät idag. OrtopedÖverläkare, fint minsann.
Och för att sammanfatta fort: löparknä.
Lite vridningar och vändningar i knät, han hittade inga ledskador och var säker på att det antagligen inte är något annat än ett jävligt segt löparknä.

Så. Det är läge att testa något nytt. Och det brinner, det är ju mindre än 87 dagar kvar till Ironman.
Planen är att helt enkelt vara jävligt försiktig. Se till att inte bråka med den misstänkta inflammationen och sluta hoppas på att Löpningen ska funka längre än sist. Ett bra löp-pass kommer vara ett icke-känningar-pass. Konditionen kommer läggas på cykeln, stöttåligheten kommer från korta löppass på 30-40 minuter och distansen med stavgång. Och en hel del rehab. Jag har tappat den delen helt sista veckorna, det har bara råkat fasats ut långsamt men säkert.

Jag hoppas på följande: att inflammationen läker så jag kan springa ungefär så långt som min för Ironman alldeles för dåliga kondition klarar av. Sen är det pannben resten som gäller.
För nuvarande upplägg funkar inte alls. Och jag kommer inte tappa mycket kondition på att vara försiktig. Förhoppningsvis blir det 5 steg ner i trappan och sedan 8-9 steg upp i sommar. Börjar med en Diklofenak-kur och några vilodagar från löpningen så får vi se.

Plockade ut en ny hjälm idag efter att den förra gått sönder (!). Så ser ni det här ansiktet bakom er i sommar, håll till höger.

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!