Löpning, en sport för alla!

29 maj, 2016

Löpning är en sport för alla oavsett ekonomiska förutsättningar, till viss del i alla fall. Du kan givetvis lägga ner stora summor om du vill, kan/önskar men samtidigt är den demokratisk så till vida att alla kan utöva den.

Jag arbetar med nyanlända elever på högstadiet och i veckan hade vi orientering för hela skolan och alla elever kunde vara med även om några av oss, jag inräknad, har svårt med karta och kompass. Det som behövs är skor och dessa kan vara dyra men det finns alternativ för alla. Det är en stor del av tjusningen med löpningen anser jag. Att alla kan utöva den och att jag kan utöva den var som helst. Ett par skor och öppna dörren sen är det klart. När vi orienterade var vi fyra nationaliteter som "arbetade" tillsammans med att tyda kartan och hitta kontrollerna och när en elev som inte sett en karta tidigare lär sig det är något magiskt. Jag är oerhört tacksam att jag fick uppleva det.

Eftersom det har regnat hela veckan blev det inte någon längre tur på cykel. Har fortfarande några dagar på mig innan det är dags för elddopet. Funderade ett tag på om jag ska vila mig i form men inser att jag måste träna mig i form, framför allt träna att sitta på cykel en längre tid:) Funderar ibland över vad jag gett mig in på. Anmäla mig till Halvvättern utan att göra någon klassiker. Vad tänkte jag på? Förhoppningsvis blir det en folkfest

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!