Debut i ute-bassäng

1 juni, 2016

Jupp, årsdebut i Nyköpings ute-50:a. Sista två åren har det varit en mindre chock att komma dit efter Oxelösunds salta, fräscha 25:a.
50:an innebär dålig ytspänning och långt till nästa kant. Så visst var jag lite osäker även i år även om jag vet att jag är en bättre simmare idag.
3000 m innan jobbet var planen och dagen till ära hade jag lyckats lura med mig Ronny. Klockan ställd på 5.20, avfärd 5.45. I säng omkring 22.
Mm... Kom i säng vid rätt tid men värme i kombination med barnrelaterade saker innebar att jag nog somnade ordentligt först runt midnatt och dessutom vaknade ett par gånger innan klockan ringde. När klockan började springa iväg hade jag god lust att avboka och ta lite mer tid i sängen men bestämde mig för att gå upp ändå, det brukar ju vända och det finns massor med kaffe på jobbet.

Nåväl, jag kom upp och vi var väl i bassängen ca 6.15 efter lite problem med min cykel på vägen (känns temat igen...?).

Och i bassängen kändes det faktiskt inte så farligt även om jag såklart märkte skillnad, framförallt på klockan. För jag tappade ganska mycket tid mot hur jag brukar simma och jag tror inte det berodde på dålig sömn, utan just på dåligt vattenläge och att inte vända vid 25 meter.

Jag la ner passet efter 2000 meter, det fick räcka där. Jag hade ju kunnat simma allt planerat men nej, det får bli en annan gång.
Och när jag var klar kändes det klart värt den tidiga morgonen: 45 minuters simning och 10 minuters bastning innan jobbet en helt vanlig onsdag bäddar för en bra arbetsdag.

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!