Nära värmeslag!

4 juni, 2016

Igår klockan 16.45. Mia och jag träffades i vårt hörn, precis som vanligt. Det var varmt. Asfaltens hetta strålade mot oss. Vi bestämde oss för skogen. Ett bra val med tanke på att det var 27 grader i luften. Det kändes nästan idiotiskt att springa en runda men har vi bestämt så har vi. Vi lunkade på uppåt Ymer och insåg ganksa snart att detta inte fick bli någon runda där vi varken jagade kilometer eller tider. Jag är inte bra på att dricka under dagtid och detta fick jag sota för under rundan. Jag fick nästan nästan värmeslag i skogen. Hest plötsligt hade jag gåshud och började frossa trots att jag var väldigt varm. Vad höll på att hända? Värmeslag?!? En tankeställare. Slarva inte med vatten!! Det räcker inte att dricka två glas vatten innan man ger sig ut. Man måste ladda hela dagen. Nu, Linda, måste du lära dig detta!! Man vill ju inte tuppa av i skogen...


Idag har dagens träning bestått av gräsklippning. Vår tomt är väldigt kuperad så det är ett bra pass för ben och rumpa :) 


Vi har egentligen planerat in en långrudna imorgon, helst två mil. Nu funderar jag på om det är bäst att springa på morgonen eller kvällen. Temperaturmässigt är skilnaden marginell. Jag tror nog ändå att kvällen är bättre. Jag får se till att få i mig mycket vatten och energi under dagen. 


Ha en fortsatt trevlig och härlig helg! Vi är bortbjudna på grill, mums! 
//Linda


Bilden är från gårdagens runda, skog och sommarängar :)

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!